• Historie KV Elburg (1977)

  Volgens het krantenbericht in de Elburger Courant waren er op 17 november 1977 zeventien personen bij elkaar aan Vicariestraat 40 in Elburg om een korfbalvereniging in Elburg op te richting.
  De Overijsselse korfbalbond (nu district Oost) had het initiatief genomen. Jan Drost uit Zwolle, (nu woonachtig in Zeist) en Bert Voortman, oud voorzitter van ASVD Dronten waren beiden lid van het toenmalige afdelingsbestuur. Zij werkten de plannen verder uit.

  De eerste voorzitter werd de heer Michelbrink van de Nunspeterweg. Hij was vroeger lid van PKC Papendrecht en daar hebben we de witte/groene clubkleuren aan te danken.

  In het begin was er wat gestoei over de naam: aanvankelijk Elburg 77 maar uiteindelijk werd het KV Elburg. Ook zijn er nog pogingen ondernomen om aan te sluiten bij ESC en een soort omni-vereniging op te richten maar dat ging (gelukkig) ook niet door.

  Problemen waren er genoeg die eerste jaren: te weinig spelers, geen geld, geen eigen trainer, geen veld en geen accommodatie. Het bestuur heeft in die jaren veel doorzettingsvermogen moeten hebben om de zaak door te zetten.

  Ook wisselden de voorzitters snel: Marja Klootwijk werd voorzitter en ook haar man Jan Klootwijk was erg actief. Ook hij was enige tijd voorzitter en jawel… ook Henk Meijer was enkele maanden interim-voorzitter.

  Gespeeld werd op een veldje langs de Zwolse weg, waar nu de grote parkeerplaats is. Sporthal ‘t Huiken is in 1977 geopend en daar kon de vereniging vanaf de oprichting ook terecht. Indirect was de bouw van de sporthal overigens de aanleiding om een korfbalvereniging op te richten.