KV Elburg kan goede lijn niet doortrekken

Elburg 1 kon zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen HHV geen potten breken. Hoewel het team uit Hollandscheveld mee doet om de bovenste plaatsen in de 2e klas C waren er toch bepaalde verwachtingen maar die kwamen niet uit. Elburg verloor afgetekend met 21-13.

Twee weken vrij van competitieverplichtingen betekent meestal ook een moment van rust en herstel van (kleine) blessures. Zo begon Elburg zaterdag ook aan de wedstrijd tegen HHV. Daarbij gaven de resultaten van de laatste competitiewedstrijden aanleiding om met vertrouwen aan de wedstrijd te beginnen. Door twee winstpartijen kreeg Elburg wat meer lucht en keek zelfs een beetje omhoog. Dat goede gevoel is echter na de flinke nederlaag weer verdwenen, temeer omdat een directe concurrent, Emmeloord, wel twee punten pakte. Elburg moet opnieuw stevig aan de bak

In de eerste helft van de wedstrijd tegen HHV was er nog niet zoveel aan de hand. Via 3-3 nam Elburg een kleine voorsprong (3-5) maar daarna pakte HHV toch het initiatief. Bij rust was het verschil niet groot (10-8) zodat de tweede helft nog alle mogelijkheden zou geven om de wedstrijd te winnen.
Dat gebeurde echter niet. Het spelpeil van de Elburgers zakte gaandeweg de tweede helft steeds verder weg. Aanvankelijk bleef het verschil in de tweede helft vier doelpunten maar de laatste tien minuten speelde HHV zich frank en vrij naar een 21-13 overwinning.
“Als team hebben we te weinig gebracht om ook maar zicht te houden op een punt” aldus een van de spelers.

Coach Jan Westland was na afloop van de wedstrijd flink teleurgesteld ook omdat hij vond dat het verlies voor een deel te wijten was aan te weinig beleving en inzet in de tweede helft.
“We houden echter goede moed en richten ons weer op de volgende wedstrijd” aldus Jan Westland. Elburg blijft staan op de 6e plaats van de ranglijst maar concurrent Emmeloord is tot op twee punten genaderd.

Simon de Haan 6; Jordy Immeker 3; Benji Sjardijn 1; Naomi Westland 1; Danique uit de Fles 1; Hetty van den Berg 1.

Volgende week zaterdag 9 maart is er een volledig competitieprogramma in sporthal ’t Huiken. Elburg 2 speelt om 19.35 uur tegen Udiros 2. Om 20.50 uur speelt Elburg 1 tegen de koploper in de 2e klas C, Udiros 1.