Geen punten voor goed spelend KV Elburg

Elburg 1 heeft zaterdag 14 september de eerste uitwedstrijd van dit seizoen verloren. Tegen Udiros uit Nieuwehorne werd het 22-20 maar toch was coach Jan Westland tevreden over de prestatie van zijn team. “Deze wedstrijd heeft mij weer hoopvol gestemd”.

Opnieuw was er vanmiddag een basisplaats voor Emily van der Linde omdat Noah de Jong in de voorbereiding geblesseerd moest afhaken. Emily speelde weer een prima wedstrijd en bekroonde haar optreden met twee doelpunten.
Elburg en Udiros zijn teams die elkaar regelmatig ontmoeten. Elburg wint de laatste jaren niet gemakkelijk van Udiros en dat was in deze wedstrijd ook het geval. Udiros had gedurende de hele wedstrijd een licht veldoverwicht en stond ook de hele wedstrijd op voorsprong. Dat betekende voor de Elburgers hard werken om in de buurt van de Friezen te blijven. Door dat harde werken bleef het gaatje tussen Elburg en Udiros klein.
Bij rust was de stand 10-8 maar in de tweede helft kwam Elburg terug tot 18-17. In de slotfase zette Jan Westland nog enkele wissels in en met name de inbreng van Benji Sjardijn had een positief effect maar ook met hem kon Elburg toch geen punten pakken. In de slotfase trok Udiros de wedstrijd definitief naar zich toe en won met 22-20.
“Complimenten voor het team” aldus Jan Westland na afloop. “Ze hebben niet opgegeven en knokten voor een goed resultaat”.
Elburg heeft na twee wedstijden nog geen punten behaald maar de competitie is nog jong.

Jordi Immeker 6; Rik Westland 4; Henrieke Mulder 3; Lars Kamphuis 2; Emily van der Linde 2; Etienne uit de Fles 1; Danique uit de Fles 1; Benji Sjardijn 1.

Volgende week zaterdag 21 september spelen Elburg en 2 thuiswedstrijden tegen Zwart Wit 1 en 2 uit Delden.