KV Elburg pakt eerste punt

Elburg 1 heeft zaterdag 21 september een gelijkspel behaald tegen Zwart Wit uit Delden. Na een flinke achterstand bij rust wisten de Elburgers toch nog een punt uit het vuur te slepen. Eindstand 9-9.

Van de einduitslag 9-9 wordt trouwens geen enkele korfballiefhebber echt warm. Negen doelpunten scoren in een hele wedstrijd is natuurlijk veel te weinig en dat was ook het manco in deze wedstrijd. Beide teams hadden moeite om de korf te vinden. Daarbij kwam dat Elburg slecht aan de wedstrijd begon daarom de hele eerste helft achter de feiten aanliep. Zwart Wit, tot nu toe ook geen hoofvlieger in deze klas, bouwde aan een voorsprong zodat de ruststand werd bepaald op 3-7. Wat is er nu nog mogelijk, zo vroegen de toeschouwers zich af.
Coach Jan Westland had de hele rust nodig om zijn jonge team bij de les te krijgen. Elburg tapte na rust inderdaad uit een ander vaatje. Zonder uit te blinken werd stukje bij beetje de achterstand ingelopen. Het was met name Emma Veldkamp die onder de korf belangrijk werk verrichtte en vaak de rebound pakte. Zij had deze wedstrijd voor het eerst een basisplaats voor de geblesseerde Naomi Westland. Emma bekroonde haar sterkte optreden met een fraai doelpunt.
Bij de stand 8-8 had Elburg nog kansen om de wedstrijd zelfs te winnen. Zwart Wit maakte de 8-9 maar in de slotminuten maakte Emely van der Linde de gelijkmaker en stelde zo een punt vellig voor de Elburgers. Gezien de hele wedstrijd kon iedereen vrede hebben met de puntendeling.

Benji Sjardijn 2; Etienne uit de Fles 2; Noah de Jong 2; Rik Westland 1; Emma Veldkamp 1; Emily van der Linde 1.

Volgende week zaterdag 28 september spelen Elburg en 2 opnieuw thuiswedstrijden, nu tegen DOS-WK 1 en 2 uit Enschede.