Eerste winst voor KV Elburg

Elburg 1 heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Emmeloord 1 voor de eerste keer dit seizoen de volle winst behaald. Na met name een uitstekende eerste helft stelde Elburg in de tweede helft de overwinning veilig. Het werd in Emmeloord 14-19.

“We raken ingespeeld” aldus coach Jan Westland na afloop van de wedstrijd. Hij was tevreden over de prestatie van zijn team in deze belangrijke wedstrijd. Met enkele andere teams, waaronder Emmeloord, verkeert Elburg in de onderste regionen van de 2e klas E. Winst was daarom deze middag uiterst belangrijk en dat hadden de spelers ook goed in de gaten. Elburg pakte vanaf het begin de zaken energiek aan, ging snel en goed van start en legde zo in de eerste helft de basis voor de overwinning. De kansen werden goed benut en op deze manier kon Elburg vrij snel afstand nemen van de polderbewoners. Bij rust was de stand 4-11 in Elburgs voordeel.
Na rust kon Emmeloord wat meer tegenstand bieden en scoorde het team ook gemakkelijker. De overwinning kwam voor de Elburgers echter niet in gevaar. “Belangrijke punten” aldus Jan Westland. Hij was met 19 gemaakte doelpunten tevreden over de schotvaardigheid van zijn team en ook dat alle spelers scoorden. De dames maakten 13 van de 19 doelpunten en hadden zo een belangrijk aandeel in de overwinning. Elburg won de wedstrijd verdiend met 14-19 en kon zo de twee punten meenemen naar huis.

Naomi Westland 6; Danique uit de Fles 3; Noah de Jong 3; Etienne uit de Fles 2; Jordy Immeker 2; Henrieke Mulder 1; Benji Sjardijn 1; Rik Westland 1.

Volgende week zaterdag 12 oktober spelen Elburg 1 en 2 thuiswedstrijden tegen Devinco 1 en 2 uit Deventer.