KV Elburg wint haar eerste wedstrijd

KV Elburg 1 speelde zaterdag op het Burg. Bode sportpark tegen Zwart-Wit 1 uit Delden. Beide teams hadden, gezien de stand op de ranglijst, de punten echt nodig. Er werd hard gewerkt voor de doelpunten en uiteindelijk de winst maar die was verdiend voor de Elburgers. De thuisploeg won met 15-11.

Coach Jackie de Vries kon nog niet beschikken over zijn basis-acht. Hij deed daarom opnieuw een beroep op Naomi van Rossum en Benji Sjardijn.
Beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de 2e klas D. Elburg stond er nog wat beter voor dat de ploeg uit Delden. Dat team stond nog op nul punten, zaak dus voor de Elburgers om in deze wedstrijd punten te pakken.

De eerste helft ging aanvankelijk gelijk op maar na een kwartier schakelde Elburg een tandje bij en scoorde een aantal keren op rij. De rust werd bereikt bij een 7-4 voorsprong en die voorsprong was terecht.
Zwart-Wit kwam vervolgens goed uit de kleedkamer en verkleinde de voorsprong tot 7-6. Toch kwam de ploeg uit Delden niet langszij. Elburg liep weer uit naar 9-6 en hield de hele tweede helft een voorsprong van twee tot drie doelpunten. Via 12-10 werd de eindstand bepaald door de topscorer van deze wedstrijd, Corné Prins. Hij scoorde de laatste twee doelpunten zodat Elburg de winst veilig kon stellen. Door deze op zich zwaar bevochten winst heeft Elburg weer iets meer lucht en tankte zo vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Corné Prins 7; Etienne uit de Fles 5; Danique uit de Fles 1; Rik Westland 1; Emma Veldkamp 1.

Volgende week zaterdag 9 oktober spelen Elburg 1 en 2 uitwedstrijden tegen Devinco in Deventer. Elburg 2 speelt om 13.45 uur tegen Devinco 2. Elburg 1 speelt tegen Devinco 1 om 15.15 uur.