Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg gaat ten onder in Deventer

KV Elburg 1 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Devinco 1 in Deventer. Onder stralende weersomstandigheden speelde Elburg, ondanks het verlies, een goede wedstrijd. Devinco toonde zich de beste en won met 25-20.
Elburg heeft tot nu toe drie punten behaald in deze veldcompetitie. Devinco stond daar net boven zodat op voorhand een spannende wedstrijd werd verwacht. Die spanning kwam er niet omdat de ploeg uit Deventer met name in de eerste helft met scherp schoot. Toen werd ook de basis gelegd voor de overwinning.
Coach Jackie de Vries was tevreden over de instelling van zijn ploeg. “Bij rust stonden we achter met 17-11 maar de ploeg bleef knokken voor een beter resultaat”. Elburg kwam in de tweede helft op een verschil van twee doelpunten maar kon uiteindelijk het gat niet dichten. De tweede helft was qua doelpunten voor de Elburgers maar het leverde aan het einde van de wedstrijd geen punten op. Elburg blijft door dit resultaat op de zesde plaats van de competitie staan.

De doelpunten kwamen van:
Etienne uit de Fles 7; Rik Westland 3; Danique uit de Fles 2; Corné Prins 2; Naomi Eikenaar 2; Erwin Dekker 2; Emily van der Linde 1; Emma Veldkamp 1.

Volgende week zaterdag 16 oktober spelen Elburg 1 en 2 weer thuiswedstrijden op het Burg. Bode sportpark. Tegenstander deze middag is Rheko uit Rheden. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Rheko 2. Elburg 1 speelt tegen Rheko 1 om 15.30 uur.