Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

Filter
 • Korfbaldag in sporthal ‘t Huiken

  Op zaterdag 20 november is er een volledige korfbaldag in de sporthal van ’t Huiken.

  De hele dag worden er oefenwedstrijden gespeeld ter voorbereiding op de zaalcompetitie die op zaterdag 27 november begint.

  De eerste jeugdwedstrijden beginnen om 10.00 uur en dan is er ook een training van de Kangoeroeclub. Aan het einde van de dag spelen de seniorenteams.

  Elburg 2 speelt om 19.00 uur tegen Emmeloord 2. Om 20.30 uur speelt Elburg 1 tegen Emmeloord 1.

  KV Elburg hanteert

  ...
 • Beperkt korfbalprogramma zaterdag 30 oktober

  Op zaterdag 30 oktober wordt de najaarscompetitie van KV Elburg afgesloten. Er zijn nog een paar wedstrijden te spelen.

  Elburg A1 speelt in Nunspeet tegen Hellas A1, aanvang 14.00 uur. Elburg 1 en 2 spelen in Enschede tegen DOS-WK.

  Elburg 2 speelt tegen DOS-WK 2, aanvang 14.00 uur. Om 15.30 uur speelt Elburg 1 tegen DOS-WK 1.

  Op maandag 1 november beginnen in de verschillende sporthallen de trainingen voor de zaalcompetitie. De zaalcompetitie begint op zaterdag 27

  ...
 • KV Elburg verliest ondanks goede wedstrijd

  KV Elburg verloor zaterdag op het Burg. Bode sportpark van het sterkte Oranje Zwart 1 uit Zwolle. Ondanks een goede wedstrijd, met name in de eerste helft, moest men de punten aan Oranje Zwart laten. De wedstrijd werd met 15-19 verloren.

  Coach Jackie de Vries moest deze middag zijn basisopstelling enigszins aanpassen wegens blessures van Noah de Jong en Jeffrey Prins. De invallers Naomi Westland en Benji Sjardijn konden overigens moeiteloos worden ingepast en speelde een puike wedstrijd. Dat

  ...
 • Scheidsrechterscommissie

  Voorzitter: Contact gegevens:
  Johan Kamphuis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  ...
 • KV Elburg pakt geen punten tegen de kampioen

  KV Elburg 1 speelde zaterdag 2 juni haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op het Burg. Bode sportpark werd gespeeld tegen de kampioen in de 2e klas C, Dindoa 1 uit Ermelo. Elburg verloor uiteindelijk nogal ruim maar geflatteerd met 13-22.
  Het korfbalveld in Elburg kleurde zaterdagmiddag behoorlijk blauw en wit, de kleuren van Dindoa. Een grote groep supporters uit Ermelo kwam de aanstaande kampioen naar de overwinning schreeuwen en natuurlijk was het na afloop groot feest. Toch kregen

  ...
 • KV Elburg pakt de winst tegen DTG

  KV Elburg speelde afgelopen zaterdag de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen DTG uit Wyckel. Elburg won na een goede wedstrijd met 21-28 en steeg een plaatsje op de ranglijst.

  Overigens is degradatie niet meer te voorkomen maar Elburg heeft de laatste plaats overgedaan aan Rood-Wit uit Wezep. Beide teams zullen overigens degraderen naar de 3e klas.
  Voor Elburg is het jammer dat het dit

  ...
 • KV Elburg strijdend ten onder

  KV Elburg speelde afgelopen zaterdag de derby tegen buurman Hellas uit Nunspeet. Nadat Elburg in de eerste helft een flinke voorsprong had opgebouwd verdween die voorsprong in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Met de einduitslag 22-22 werden de punten gedeeld en dat betekende voor de Elburgers degradatie naar de 3e klas.

  De wedstijden tegen Hellas stonden de afgelopen jaren bol van de spanning en dat was in deze wedstijd niet

  ...
 • Geen Topdag voor KV Elburg

  KV Elburg kon afgelopen zaterdag opnieuw geen punten bijschrijven. Na een goed begin liep Elburg de hele verdere wedstrijd achter de feiten aan en verloor toch nog ruim van tegenstander TOP uit Vroomshoop. Eindstand 12-20.

  Door dit resultaat staat Elburg nog steeds stevig op de laatste plaats in de 2e klas C en komt degradatie steeds dichter bij. Winst tegen TOP had nog kansen gegeven voor Elburg maar nu wordt handhaving echt moeilijk.

  ...
 • KV Elburg verliest opnieuw

  KV Elburg verloor afgelopen zaterdag opnieuw haar competitiewedstrijd. Op het Burg. Bode sportpark was Exakwa uit Lelystad te sterk voor de Elburgers. Het werd uiteindelijk toch nog een ruime nederlaag: 14-22.

  Elburg staat in de 2e klas C op de laatste plaats en handhaving in deze klas in zeer onzeker. Exakwa doet mee om de bovenste plaatsen. Beide ploegen hadden de punten dus hard nodig maar duidelijk was dat de ploeg uit Lelystad het

  ...
 • KV Elburg verliest belangrijk duel

  KV Elburg zich zelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In Enschede kwam men er tegen DOS-WK feitelijk niet aan te pas. Er werd afgetekend met 19-11 verloren.

  “De eerste tien minuten van de wedstrijd was nog van een redelijk niveau” aldus teambegeleider Albert Steert. “Daarna speelden we een flutwedstrijd die we snel moeten vergeten”.
  DOS-WK was op alle fronten beter en Elburg maakte geen enkele aanspraak op de

  ...
 • KV Elburg deelt de punten met DOS-WK

  KV Elburg heeft zaterdag in de laatste wedstrijd in deze zaalcompetitie de punten gedeeld met de tegenstander DOS-WK 1 uit Enschede. In sporthal ’t Huiken werd het na een spannende wedstrijd 23-23. Door dit resultaat eindigde Elburg 1 op de 3e plaats in de 2e klas C. Een uitstekend resultaat.

  Apeldoorn en DOS-WK hebben feitelijk de hele competitie de ranglijst in de 2e klas C aangevoerd waarbij Apeldoorn duidelijk het sterkste team had

  ...
 • KV Elburg kan weer niet winnen van DOT

  KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen DOT uit Oss weer geen punten kunnen pakken tegen dit team. Net als in de thuiswedstrijd was het uiteindelijke verschil twee doelpunten. Elburg verloor in Oss met 26-24.

  Elburg en DOT staan allebei in de middenmoot van de 2e klas C. Elburg heeft de beste papieren om hoog te eindigen maar dan moesten er wel twee punten worden gepakt tegen DOT.

  ...
 • KV Elburg pakt de draad weer op

  KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DUKO een mooie overwinning binnen gehaald. Een ontketend Elburg scoorde dertig keer en dat is nog niet vaak gebeurd. De twintig tegen doelpunten gaf ook aan dat DUKO ook niet het minste team is in de 2e klas C. Eindstand 30-20.

  Elburg was gewaarschuwd voor deze tegenstander die er in de uitwedstrijd bijna met de twee punten vandoor was

  ...
 • KV Elburg komt tekort tegen EKC Nääs

  KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen EKC Nääs uit Enschede geen punten kunnen pakken. In een mindere periode voor rust kwam Elburg op achterstand van vier doelpunten. Dat maakte het team in de rest van de wedstrijd niet meer goed. Eindstand 21-17.

  Elburg was door de stijgende lijn van de laatste weken bovenin de ranglijst van de 2e klas C te vinden. EKC Nääs had tot nu toe zes

  ...
 • KV Elburg pakt op de valreep de punten

  KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Zevenaar op het nippertje de twee punten weten te redden. Tegen de rode lantaarndrager werd het 17-16 in Elburgs voordeel.

  Gedurende de hele wedstrijd tegen Zwaluwen was de spanning te snijden, zowel op het veld als op de tribune. Que scoreverloop ontliepen de teams elkaar niets en Elburg kon pas in de laatste drie minuten van

  ...
 • KV Elburg maakt geen fout tegen rode lantaarndrager

  KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Klimop uit Asten opnieuw twee punten gepakt. Elburg maakte tegen de rode lantaarndrager in de tweede helft het verschil en won verdiend met 16-21.

  Elburg 1 vertrok zaterdagmiddag uit Elburg in de wetenschap dat men bijna 160 kilometer voor de boeg had naar Asten. De wedstrijd tegen deze Brabantse ploeg was meteen de verste uitwedstrijd. De

  ...
 • Elburg brengt het publiek op de banken

  KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Apeldoorn opnieuw voor een daverende verrassing gezorgd. Na een zinderende wedstrijd stond de eindstand 22-22 op het scorebord. Voor dit gelijkspel en de manier waarop dit werd bereikt kreeg het team na afloop een staande ovatie van het publiek.

  Het is duidelijk dat Elburg de stijgende lijn te pakken heeft en iedere week beter

  ...
 • Verrassende winst voor KV Elburg

  KV Elburg heeft zaterdag in Enschede voor een verrassing gezorgd door in de uitwedstrijd het sterke DOS-WK met duidelijke cijfers te verslaan. Na een sterke wedstrijd gingen de punten verdiend mee naar Elburg. Eindstand 17-21.

  De coaches Rico Smit en Jan Westland hadden twee weken rust ingepland voor hun selectie zodat na de jaarwisseling de draad weer met frisse moed kon worden opgepakt.

  ...
 • KV Elburg net niet opgewassen tegen DOT

  KV Elburg speelde zaterdagavond in sporthal ’t Huiken de thuiswedstrijd tegen DOT uit Oss. Beide teams maakten er een attractieve wedstrijd van met een spannende slotfase. Elburg kwam uiteindelijk net iets te kort en verloor met 20-22.

  De einduitslag laat zien dat deze ploegen elkaar niet veel ontlopen. Ook op de ranglijst staan beide teams in de middenmoot. Elburg moest echter de hele

  ...
 • KV Elburg deelt de punten met Duko

  KV Elburg speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Duko uit Duiven. Na een moeizame eerste helft herstelde Elburg zich in de tweede helft en pakte toch nog een punt. Eindstand 21-21.

  Elburg reisde naar Duiven in de wetenschap dat dit een onbekende tegenstander voor hen was. Nog nooit kwamen de verenigingen tegen elkaar uit in competitieverband. De wedstrijd stond al gepland om 11.15 uur in de

  ...
 • KV Elburg zet de stijgende lijn voort

  KV Elburg heeft zaterdagavond de stijgende lijn van de afgelopen weken voortgezet. Elburg zette in een uitstekende wedstrijd haar tegenstander EKC Nääs uit Enschede aan de kant en pakte met 25-14 de zeer verdiende overwinning.

  Niet alleen winst maar ook hoe die tot stand kwam gaf hoop in de Elburger harten. Al bijna een half jaar wordt er getraind op een nieuwe spelstijl die met name door

  ...
 • KV Elburg de gelukkigste in Zevenaar

  KV Elburg speelde zaterdag 25 november de uitwedstrijd tegen het voor de Elburgers onbekende Zwaluwen uit Zevenaar. Na een gelijk opgaande wedstrijd pakte Elburg in de slotfase alsnog de winst. Einduitslag 20-21.

  Elburg en Zwaluwen hebben in een grijs verleden ooit eens in competitieverband tegen elkaar gespeeld. De indeling in deze zaalcompetitie levert voor de Elburgers veel nieuwe en dus

  ...
 • KV Elburg pakt eerste winst in zaalcompetitie

  KV Elburg speelde zaterdag 18 november de eerste thuiswedstrijd in de nog jonge zaalkorfbalcompetitie. Deze wedstrijd leverde ook meteen de eerste punten op. Tegen het onbekende Klimop uit Asten (Noord-Brabant) werd gewonnen met 18-16.

  In het drukke jubileumweekend van de 40-jarige korfbalvereniging stond er ook gewoon competitie wedstrijden gepland. Vanwege dit jubileum speelde Elburg 1

  ...
 • Kansloze nederlaag voor KV Elburg

  KV Elburg speelde zaterdag 11 november de eerste wedstrijden van dit zaalseizoen. Voor Elburg 1 stond de uitwedstrijd tegen Apeldoorn op het programma. Op papier was dit team een maatje te groot voor de Elburgers maar het verschil in deze wedstrijd was wel erg groot. Elburg verloor afgetekend met maar liefst 29-9.

  KV Apeldoorn is de nieuwe naam van de fusieclubs Steeds Hooger en Atalanta. De samenvoeging van deze verenigingen heeft in

  ...
 • Forse nederlaag voor KV Elburg

  Zaterdag 14 oktober speelde Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Dindoa 1 uit Ermelo. Na een zwakke eerste helft herstelde Elburg zich in de tweede helft enigszins maar het team leed toch een zware nederlaag: 24-11.

  Elburg had op bezoek bij koploper Dindoa niet op voorhand op punten gerekend. Een zwakke eerste helft maakte dat ook snel duidelijk. Na een kwartier stond Elburg al op een 8-2

  ...