Puntendeling voor KV Elburg

KV Elburg 1 speelde zaterdag in Emmeloord haar eerste wedstrijd in het jaar 2019. Tegen laagvlieger Emmeloord 1 kwam Elburg niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Met de eindstand 16-16 was Elburg achteraf ook nog het meest tevreden.

Ook in deze wedstrijd kon coach Jan Westland niet beschikken over alle acht basisspelers. Wegens blessures moest het team op drie plaatsen worden gewijzigd.
De toeschouwers uit Elburg waren het er na afloop van de wedstrijd over eens dat Elburg met de puntendeling de meest gelukkige ploeg was. De Elburgers leverden een matige wedstrijd af tegen een fanatiek strijdend Emmeloord dat tot nu toe geen punt had behaald in deze competitie.
Na bijna twee weken vrij van training en competitie kwam Elburg maar moeilijk in haar spel. Elburg maakte teveel fouten en was soms onnauwkeurig in de passing. Toch ontliepen de teams elkaar niet veel. In de eerste helft werd tot 9-9 om en om gescoord waarbij Elburg een licht veldoverwicht had. Toch was het Emmeloord die met voorsprong ging rusten (11-9).

In het begin van de tweede helft maakte Elburg snel gelijk maar vervolgens was het Emmeloord die steeds op voorsprong kwam. Op 15-12 leken de kansen voor Elburg verkeken maar in de slotfase herstelde het team zich toch weer. Aanvallend was Simon de Haan het meest trefzeker, verdedigend was het Etienne uit de Fles die een uitstekende wedstrijd afleverde.
Op 16-16 had Elburg nog kansen op de volle winst maar dat zou ook teveel van het goede zijn geweest.
Door dit resultaat blijft Elburg samen met enkele andere teams staan in de onderste regionen van de 2e klas C.

Simon de Haan 7; Jordy Immeker 3; Benji Sjardijn 2; Danique uit de Fles 1; Etienne uit de Fles 1; Rosalie Siemerink 1; Jeffrey Prins 1.

Volgende week zaterdag 19 januari staan er thuiswedstrijden op het programma. Elburg 1 en 2 spelen tegen Rood Wit 1. Elburg 2 speelt om 18.40 uur en Elburg 1 om 20.00 uur.

S1 seizoen 18 19