• KV Elburg A1 pakt kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse!

21 jun 2024
  • KV Elburg A1 speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd van het seizoen in Ermelo. Een week eerder werd, zonder zelf te spelen, het team al kampioen. Des al niet te min was de A1 gebrand ook hun laatste wedstrijd te winnen en zo geschiede. Al vlot in de wedstrijd pakte de A1 een ruime voorsprong, waarna er gerust werd met een 2-11 voorsprong. Zaak in de tweede helft was om het mooie aanvalsspel voort te zetten en het meereiste publiek op mooie doelpunten te trakteren. Daarnaast was de opdracht om zoveel mogelijk te genieten, het was tenslotte de laatste wedstrijd in deze samenstelling. Een aantal spelers van het team zullen namelijk volgend jaar gaan aansluiten bij de selectie & een enkeling gaat studeren. Extra bijzonder om te vermelden is de rentree van Joran, al vroeg in het seizoen moest de A1 zijn aanvoerder missen door een vervelende knieblessure. Met nog 2 minuten op de klok mocht hij nog eventjes meedoen en hij bekroonde dit direct met een mooi doelpunt. De eindstand werd hiermee bepaald op 9-20. De laatste minuten stonden in het teken van het kampioenschap vieren en na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook groot. Met rookpotten en champagne werd het kampioenschap gevierd. Ook heeft de A1 promotie naar de overgangsklasse binnen gehaald. Dit is een unicum binnen onze vereniging, nooit eerder speelde de A1 op het een na hoogste niveau van Nederland.

Dit is een mooie bekroning op een bewogen seizoen. Afgelopen veldseizoen werd het kampioenschap op 1 goal na gemist en het zaalseizoen stond in het teken van vervelende blessures.

Als trainers zijn we trots op het team en zijn we meer dan tevreden met het kampioenschap en de promotie naar de overgangsklasse. Nu tijd voor rust tijdens de zomervakantie!