• Van het secretariaat

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik leg mijn functie als secretaris van Korfbalvereniging Elburg per 12 april a.s. neer. Deze rol heb ik sinds november 2022 vervuld. Daarvoor was ik een van de leden van de Sponsorcommissie onder leiding van Jurgen van Norel. Dit heb ik ook een jaar gedaan.

Zelf korfbal ik niet (op deelname aan het schoolkorfbal na), maar door mijn kinderen Esmée en Dion al wel enige jaren aan de club verbonden. Ik kijk terug op twee mooie jaren als vrijwilliger bij “onze” club. Vooral het afgelopen jaar is er ook door heel veel andere vrijwilligers veel werk verzet. Kijk alleen al naar het clubgebouw, wat een metamorfose! Maar ook achter de schermen is er ontzettend veel gebeurd.

Mijn beslissing om als secretaris te stoppen, heeft er mee te maken, dat ik naast mijn huidige baan ook trouwambtenaar van de gemeente Nunspeet ben geworden! Dit neemt behoorlijk wat werk met zich mee, vooral in de maanden april t/m september. Aangezien er binnen de vereniging ook meerdere liefdeskorfbalkoppels zijn, wil ik nog meegeven: ik ben te boeken via de gemeente Nunspeet of ik kan eenmalig als trouwambtenaar worden aangewezen door de gemeente waarin jullie gaan trouwen 😉!

Tot slot ben ik verheugd jullie te kunnen meedelen, dat er een geschikte opvolgster is gevonden. Carla van den Dragt heeft aangegeven het stokje van mij te willen overnemen. Erg fijn dat ze dit wil doen en ik wens haar dan ook erg veel succes en bovenal veel plezier toe bij het uitoefenen van haar rol als secretaris.

Graag stelt zij zich alvast aan jullie voor:

• Ik ben Carla van den Dragt, vrouw van Ronald en moeder van Lotte (C2) en Esmee (E1).

Voordat onze beide dochters gingen korfballen wist ik niets van de sport.
    Omdat zij groeien in de sport, merk ik dat ik zelf ook steeds enthousiaster word. Wat is het een mooi spel en wat een fijne club is KV Elburg!

Om ook wat voor de club te kunnen betekenen had ik mij aangemeld als vrijwilliger voor de kantine. Na wat kantinediensten te hebben gedraaid kreeg ik nog meer gevoel bij de vereniging en de mensen.

Toen belde, op een maandagmiddag, Gertwin mij op. We hebben een nieuwe secretaris nodig, wat denk je ervan? Na een gezellig gesprek heb ik ja gezegd!

Per april zal ik de taken als secretaris overnemen van Brenda Vierhout.
    Spannend? Ja, dat wel. Wat wordt er van mij verwacht… maar ik heb er heel veel zin in!

Tot ziens bij onze mooie vereniging!