• Nieuwsbrief november 2023

  Beste KV Elburg vrienden,

  Inleiding

  De zomertijd en daarmee het veldseizoen ligt weer achter ons. We kunnen terugkijken op mooie sportieve successen. Onze S2 en E1 werden kampioen en de A1, de Midweek en de eerste selectie grepen er helaas net naast. Ook waren er weer leuke clubactiviteiten, zoals de Kangoeroes op zaterdagmorgen. Het plusteam is wezen bottervaren. We hadden het Oktoberfest om het veldseizoen af te sluiten. Inmiddels is het zaalseizoen gestart. In deze nieuwsbrief weer een update over wat er in onze vereniging gebeurt.

  Vrijwilligers

  Achter de schermen is er door menigeen weer veel werk verricht. Het was een enorme klus om de administratie om te zetten naar een nieuw betalingssysteem. We denken verder aan het wedstijdsecretariaat, die zorgt voor de planning van alle wedstrijden. Het scheidsrechterrooster is weer opgeleverd en de eerste oefenwedstrijden in de zaal zijn weer gespeeld. Er is geoefend met de schotklok en de jeugd heeft gezorgd voor een goaltune voor als er bij de wedstrijden van S1 door KV Elburg wordt gescoord! Een opsomming is altijd gevaarlijk om te doen omdat veel nu niet is genoemd, maar super bedankt iedereen!

  Alleen met de inzet van alle vrijwilligers kunnen wij bloeien en groeien. In het bijzonder vraag ik daarom jullie aandacht voor het vrijwilligersontbijt op zaterdagmorgen 9 december aanstaande om 8.30 uur. We beginnen dus iets eerder, omdat velen van ons ook al vroeg weer andere verplichtingen hebben, dus opgelet. We doen dit voor het eerst en hopen dat velen van jullie hier van de partij zullen zijn. Voor een goede planning hierbij het verzoek om je hiervoor aan te melden bij het secretariaat@kvelburg.nl

  Aanvoerdersband

  We zijn super blij met alle nieuwe outfits. Voor ieder team is ook een aanvoerdersband geleverd. Het bestuur zou graag zien dat deze aanvoerdersbanden ook daadwerkelijk worden gedragen door de captains van alle teams, zodat het voor iedereen duidelijk is wie de primus inter pares is. Wij hopen van harte dat iedereen hieraan ook zijn medewerking verleend. Dit vinden wij belangrijk en draagt bij aan een professionele uitstraling van onze club.

  Businessclub

  Op zaterdag 16 december a.s. is er voor ons sponsoren weer een businessclub. We hopen dan onze onderlinge relaties weer te versterken en op een goede opkomst. Onze S1 speelt dan om 19.00 uur thuis tegen ASVD dus hopelijk gaan zij dan ook een mooie wedstrijd zien.

  Toekomstvisie

  Zoals bekend gaan we aan de slag met een toekomstvisie voor KV Elburg. Dat is nodig om een goede gesprekspartner te kunnen zijn bij alle ontwikkelingen die er spelen. Heel blij zijn wij dat wij Rik Westland bereid hebben gevonden hierin het voortouw te nemen, maar natuurlijk kan hij dat niet alleen. Heb jij hiervoor ook expertise of lijkt het je gewoon leuk om hierin mee te denken, laat het hem dan weten. Een belangrijke vraag om te beantwoorden is waar KV Elburg over vijf jaar wil staan en wat daarvoor nodig is en wie daarvoor nodig zijn. Hierbij wordt iedereen vanzelfsprekend betrokken en hierover gaan jullie de komende tijd meer horen. Dat belooft een leuk traject te worden!

  Om alle voorzieningen op peil te houden is natuurlijk veel geld nodig. Daarom ook jullie aandacht voor de grote clubactie. Er vallen weer mooie prijzen te winnen. Hopelijk is iedereen super actief om loten te verkopen onder familie en vrienden. De lege boekjes en het geld kunnen worden ingeleverd vóór 11 december a.s. bij onze Myreille Groenewegen. De prijsuitreiking is op zaterdag 16 december a.s.

  De Loermeeuw

  Onze trouwe mediapartner de Loermeeuw heeft een leuk artikel geplaatst over onze verjaardag.
  Het artikel is te lezen op de Facebook pagina van de Loermeeuw. We zijn erg blij met de samenwerking met de Loermeeuw!

  Tenslotte!

  Op de valreep kwam bij het bestuur het prachtige nieuws binnen dat Danique en Patrick Eibrink ouders zijn geworden van een geweldige zoon, Boaz. Hij kwam een paar dagen eerder dan gepland en doet het heel goed, aldus zijn trotse moeder. Wij feliciteren jullie hiermee van harte!

  Het bestuur hoopt jullie hierbij weer voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen kan je contact met ons opnemen.

  Met een vriendelijke groet,

  Het bestuur van KV Elburg

 • Nieuwsbrief september 2023

  Beste Korfbal vrienden,

  Plezier voorop!
  Na een lange zomerstop zijn we weer begonnen. Ik proef veel energie en enthousiasme om er met elkaar weer een mooi seizoen van te maken. We zien veel nieuwe jeugdtrainers die onze pupillen gaan coachen en ik ben ongelooflijk trots op de wijze waarop jullie dat doen. Plezier staat op één. Succes volgt vanzelf.

  Ambitie!
  We hebben een mooie sportclub, gelegen op een prachtige zichtlocatie naar de binnenstad. Een A-locatie. Daar willen we meer gebruik van maken voor realisering van onze ambitie om de korfbalsport in Elburg zichtbaarder te maken en weer een stap verder te brengen. Hiervoor is het belangrijk om te blijven groeien.

  Nieuwe leden!
  We zijn blij dat zich voor dit seizoen weer nieuwe leden hebben aangemeld. Niet alleen jeugdspelers, maar ook senioren die er zin in hebben om al dan niet opnieuw weer te gaan korfballen. We zijn ook blij met onze nieuwkomers vanuit Rood-Wit en Hellas. We hopen dat ook zij snel vertrouwd raken met onze vereniging.

  Selectie KV Elburg
  Dit jaar zijn we een 1e klasse korfbalvereniging en dat vraagt van ons allemaal om een stapje extra te zetten. Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor onze selectie. Zij zullen deze druk zeker voelen, denk ik. We willen ons in deze 1e klasse natuurlijk in de eerste plaats handhaven. We wensen jullie samen met de technische staf onder leiding van Elko van den Busken heel veel succes en hebben er alle vertrouwen in.

  Nieuwe spullen
  We groeien in sportieve zin en dat helpt ons om ook nieuwe bedrijven aan ons te verbinden. Super dankbaar zijn wij met de mooie sponsorcontracten die de afgelopen tijd weer zijn gesloten, met dank ook aan de enorme inzet van de sponsor- en de kledingcommissie. Daardoor krijgt de gehele club een nieuwe professionele uitstraling en daarmee weer nieuw elan. De komende tijd zal dit verder worden uitgerold. Een vriendelijk verzoek aan iedereen om de kledinginstructies op te volgen.

  Vacatures
  Gelet op alle positieve ontwikkelingen zijn we dringend op zoek naar extra mensen voor de sponsorcommissie. Heb je een vlotte babbel en ben je een beetje zakelijk
  ingesteld, schroom dan niet en meldt je hiervoor dan aan. Wij helpen je wel op weg en het is heel leerzaam. Deze vereniging runnen we samen, maar dat lukt alleen als iedereen hieraan ook zijn steentje bijdraagt. Het bestuur heeft daarom besloten het vrijwilligersbeleid wat anders te gaan organiseren. Om te voorkomen dat mensen overvraagt worden zullen we ook een beroep gedaan op degene die momenteel nog geen taak hebben. Wanneer taken blijven liggen zullen deze worden verdeeld. Hiervoor vragen wij jullie begrip en hopen zoveel mogelijk op jullie medewerking.

  Nieuwe bemensing commissies
  Gelukkig hebben wij weer nieuwe mensen gevonden op een aantal vacatures. Stan Smit en Gerhard van den Berg komen de technische commissie versterken. Verder komt Else-Marie, de vrouw van Freddy Scheepers, de pluskorfbal werkgroep versterken. Super mooi is het dat Etienne uit de Fles bereid is het kantinebeheer voor zijn rekening te nemen. Binnen de kantinecommissie kijken we nog wel hoe we hem hierbij kunnen ondersteunen, omdat dit te veel werk is voor één persoon. Maar super bedankt allemaal voor jullie aanmelding en heel veel succes!

  Scheidsrechterscommissie
  Met de promotie naar de 1e klasse verandert er voor ons het nodige rondom de wedstrijden. We gaan namelijk wedstrijden spelen met de schotklok. De schotklok is inmiddels aangeschaft, hiermee gaan we spoedig trainen. Dit is voor ons allemaal zeker een uitdaging. De scheidsrechterscommissie onder leiding van Johan Kamphuisis al druk bezig met de voorbereidingen. Zo moeten er leden worden opgeleid tot juryvoorzitter en schotklokbedieners.

  Tenslotte
  Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar op dit moment zijn dit de actuele items waar we mee bezig zijn. Voor eventuele vragen kan je altijd even contact met ons opnemen. Wij hopen weer op een mooie eerste fase van het veldseizoen.

  Met een vriendelijke groet,

  Het bestuur van KV Elburg

 • Nieuwsbrief juni 2023

  Beste Korfbalvrienden,

  Inleiding

  We kijken met elkaar terug op een fantastisch korfbalseizoen. De sportieve resultaten waren overweldigend en ook in organisatorische zin groeit onze vereniging. Blij ben ik dat het ons lukt om zaken tijdig aan de orde te stellen, zodat brandjes op tijd worden geblust, om maar eens een gevleugelde quote van één van onze leden te gebruiken. Er gebeuren mooi dingen. In deze nieuwsbrief willen we jullie daarover informeren en ook inspireren om na de vakantie weer samen verder te gaan.

  Sponsors

  De sponsorcommissie heeft voor het nieuwe seizoen weer top hoofd- en subsponsors binnengehaald, waardoor we met voor onze materialen en voorzieningen weer mooie stappen kunnen gaan zetten. Natuurlijk lukt niet alles ineens, maar als bestuur worden we hier wel heel enthousiast van. We zijn enorm blij met onze sponsors en daarom hierbij ook een oproep om als vereniging onze boodschappen zo veel mogelijk bij onze sponsoren te doen en op die manier bij te dragen aan een positieve PR. Vertel daarbij dat je van KV Elburg bent en je het waardeert dat deze ondernemers onze club sponsort.

  Vrijwilligers

  Ik vind het echt heel bijzonder om te zien met hoeveel clubliefde iedereen zijn steentje bijdraagt. We denken daarbij naast alle zichtbare vrijwilligers ook aan de vele stille krachten in de club, zoals het wedstrijdsecretariaat, de scheidsrechterscommissie, de technische commissie, de kantinecommissie en ook onze vertrouwenspersoon, om maar eens wat te noemen. Ik realiseer mij dat een opsomming gevaarlijk is, omdat je dan veel vergeet te noemen. Maar echt iedereen willen we enorm bedanken voor alle inzet, ook weer in de afgelopen tijd.

  Er zijn gelukkig geen zorgen en alles loopt goed. Toch zijn er twee vacatures die ik graag onder jullie aandacht wil brengen. Het wordt vakantie, dus heeft iedereen mooi de tijd om eens na te denken hoe in het nieuwe seizoen weer enthousiast verder te kunnen gaan. Daarom wil ik graag met jullie delen dat Fenjolien te kennen heeft gegeven dat zij gaat stoppen met het kantinebeheer. Zij heeft een andere baan gevonden en vindt het na zoveel jaren inzet voor de kantinecommissie ook tijd om iets anders te gaan doen. Wij respecteren haar besluit, maar dat betekent dat we dan na de zomer op zoek moeten gaan naar één of meerdere kandidaten aan wie dit belangrijke clubwerk kan worden overgedragen.

  Verder zijn we dringend op zoek naar een hoofdredacteur voor de communicatiecommissie om ervoor te zorgen dat we als club ook in het nieuwe seizoen weer zichtbaar zijn, zodat we de korfbal in Elburg nog meer op de kaart kunnen zetten om daarmee nog meer jeugd voor de korfbalsport te interesseren.

  Toekomstplannen

  Ook hebben jullie gemerkt dat we met de gemeenteraad in gesprek zijn over de visie beschermd stadsgezicht. Deze visie heeft ons doen beseffen dat wanneer we als club onze ambities niet communiceren, hier dan door anderen ook geen rekening wordt gehouden. Tijdens een Koffie Break hebben raadsfracties ons geadviseerd onze dromen bij de gemeente op tafel te leggen. Daarom een oproep aan jullie allemaal om in de vakantie eens te dromen over wat echt gaaf is voor onze club. Hiermee gaan we na de zomer aan de slag en gaan we dit eens op papier zetten.

  Nieuwe trainer

  Zaterdag 17 juni jl. na de wedstrijd hebben we afscheid genomen van onze hoofdtrainer Jacky de Vries en ook van belangrijke selectiespelers, Etiènne en Danique uit de Fles en ook Lars Kamphuis en samen terug gekeken op een geweldig seizoen voor de selectie. Super om zo met elkaar terug te kijken en alle hoogtepunten nog weer eens opnieuw voorbij te laten komen. Maar door al deze successen wacht daar na de zomer wel de eerste klasse, zowel in de veld- als in de zaalcompetitie. Dat betekent wel wat en heel blij zijn we dan ook met onze nieuwe hoofdtrainer, waarmee we ook al kennis hebben kunnen maken. Hij gaan de lijn van Gerbert Eikenaar verder uitrollen en voor zijn trainerswerk gebruik maken van professionele data en statistieken om dat in ons voordeel te gaan gebruiken. Natuurlijk is dit alleen maar ter ondersteuning en zullen we met elkaar weer aan de bak moeten en blijft een stevige cocktail van werklust, discipline en atletisch vermogen van belang om het verschil te kunnen blijven maken. Dat gecombineerd met een flinke dosis Hollandse nuchterheid in de technische staf hebben wij er alle vertrouwen in dat we weer een mooi seizoen tegemoet gaan.  

  Slotdag

  We hebben het seizoen gezellig afgesloten met de traditionele afsluitdag met een ontzettend leuk mixtoernooi, gezellige bbq en een super coole beachparty. We willen de organisatie hiervan hartelijk bedanken en als bestuur waren we heel erg blij dat hiervoor zoveel animo was. Super fijn was ook ons zeer gewaardeerde erelid Dick van den Berg hierbij aanwezig kon zijn. We weten allemaal hoe het met hem gaat en leven zeer met hem mee. We wensen hem vanaf deze plek heel veel sterkte en vrede toe. We kijken terug op een zeer geslaagde slotdag.

  Vakantiegroet

  Voor deze nieuwsbrief is dit wel weer genoeg informatie. De zomervakantie kan wat mij betreft beginnen. Lekker even alles loslaten en genieten van iedereen die om je heen staat en je lief en dierbaar is. Ik wens jullie een hele fijne zomertijd en we hopen elkaar na de vakantie weer te ontmoeten.

  Met een sportieve zomergroet,

  Het bestuur

 • Nieuwsbrief april 2023

  Beste korfbalvrienden,

  We hebben het zaalseizoen weer achter ons gelaten en zijn inmiddels gestart op het veld. Altijd een prachtige tijd van het jaar. De hoogste tijd voor een nieuwsbrief, want er is in de afgelopen tijd weer veel gebeurd.

  Kampioensfeest

  Wat een geweldig kampioensfeest hebben we achter de rug. De sporthal kleurde groen, een volle tribune, het zingen van de jeugd en dan die slotfase van de wedstrijd. De stentor sprak van een thriller, zo spannend!. En daarna de ontlading, het kampioensfeest. Waar een kleine vereniging groot kan zijn, is dat niet prachtig! Maar adel verplicht! We kunnen niet achterover gaan zitten. In de veldcompetitie hebben we nog wel wat te doen en we gaan toewerken met de selectie en ook de A- junioren naar de 1e klasse. Een enorme uitdaging en we wensen de selectie hierbij heel veel succes!  

  De jeugd

  Ook de jeugd is goed gestart. Op de eerste zaterdag op het veld begonnen de allerkleinsten bij de Kangeroeclub met paaseitjes knutselen en de wat ouderen met sponsorgooien. We zijn natuurlijk benieuwd naar het eindbedrag, maar dat wordt zodra dit bekend is door de activiteitencommisssie nog bekend gemaakt. Super bedankt iedereen voor jullie enorme inzet voor de club.

  Beheer en onderhoud én de luifel

  De onderhoudscommissie heeft de afgelopen weken hard gewerkt om het sportpark er weer keurig bij te laten liggen. Zelfs het stankprobleem lijkt opgelost. We zijn daar  heel blij mee. Verder is er nieuws over de luifel waarvoor de hele club in 2022 een succesvolle paaseitjes actie heeft gehouden. In goed overleg met alle hierbij betrokkenen is besloten hiervoor binnenkort een prachtige stretchtent te plaatsen. Deze luifel van tentdoek wordt dan in het voorjaar opgezet en in het najaar weer opgeruimd. Een overkapping die bij hitte zorgt voor verkoeling en bij koud en regenachtig weer voor warmte en beschutting. Het is een Sahara tentdoek, die al deze kwaliteiten in zich heeft. We hopen hier als club heel veel plezier aan te gaan beleven.

  Schoolkorfbaltoernooi

  We maken ons op voor een volgende editie voor van het schoolkorfbaltoernooi op zaterdag 6 mei a.s., waarvoor enorm veel aanmeldingen zijn en wat hopelijk voor de club weer veel nieuwe aanmeldingen gaat opleveren. We danken de schoolkorfbalcommissie voor alle voorbereidingen en hopen weer op een fantastisch toernooi.

  Vrijwilligers

  Wij zoeken nog geschikte mensen voor de sponsor- en communicatie- en kantinecommissie. Mocht je hiervoor tijd hebben en lijkt je dit wel leuk, dan nodig ik je van harte uit om hierop te reageren. Er volgt een flyer met nadere informatie. Blij zijn wij dat we al met zoveel vrijwilligers zijn, jongeren en ouderen, zowel dames als heren, ja heel divers en allemaal met hetzelfde doel om deze mooie korfbalclub op koers houden.

  Tenslotte

  Op 20 mei aanstaande hopen wij een delegatie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg op het sportpark te verwelkomen. De sport- en welzijnswethouder respectievelijk Bertus Jeensma en Willem Krooneman komen dan bij de 1e selectie kijken als wij thuis tegen Rheko spelen. Voorafgaande aan de wedstrijd hebben wij dan een gesprek over de ambities van KV Elburg en hoe hiervoor voldoende ruimte te maken in de gemeentelijke plannen. Mochten er vragen zijn die hier gesteld moeten worden, dan houden wij ons van harte aanbevolen. We rekenen op een mooi werkbezoek.

  We hopen je hierbij weer even voldoende te hebben bijgepraat.

  Met een sportieve groet!

  Het bestuur van KV Elburg

 • Nieuwsbrief februari 2023

  Elburg 16 februari 2023

  Beste Korfbalvrienden,

  Het verenigingsleven draait weer volop. Onze teams doen het uitstekend en er is veel enthousiasme en energie. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en iedereen heel veel dank voor jullie inzet. Laten we dit vasthouden, want daarmee maken we het verschil!

  Ledenvergadering

  Als eerste in deze nieuwsbrief graag jullie aandacht voor de ledenvergadering op maandag 20 maart 2023. We bespreken hoe het met de club gaat en welke plannen er zijn, dus wees welkom. Daarom hierbij de oproep om deze avond alvast in je agenda te zetten. We beginnen om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. We hopen je dan te ontmoeten.

  Diploma

  Ik leer steeds weer bij. Zo ontdekte ik hoe belangrijk gediplomeerde scheidsrechters zijn voor de club om aan onze KNKV-verplichtingen te kunnen voldoen. Zij zijn bevoegd om bij andere clubs te fluiten en iedere club is verplicht hieraan mee te doen. Johan Kamphuis fluit elke week wedstrijden voor onze vereniging buiten de deur op hoog niveau en Henk van Tongeren is als beoordelaar actief voor het KNKV, we zijn hen daar heel erg dankbaar voor! Een oproep daarom aan alle enthousiaste scheidsrechters om hiervoor ook de opleiding te gaan volgen. Natuurlijk betaalt de club dit dus ben je hierin geïnteresseerd, wees welkom en meld je hiervoor aan.

  Zo zijn wij ook blij met de groep trainers onder jullie die op dit moment de KT2 opleiding volgt. Het is even een investering in tijd, maar je krijgt er veel deskundigheid en daarmee ook plezier voor terug. Daarmee werken jullie ook mee aan de verdere professionaliteit van de club en kunnen we met elkaar zorgen voor een aantrekkelijk sportklimaat.

  Zelfbewustzijn

  Natuurlijk is er ook wel eens wat aan de hand en wees daarom zelfbewust. Een oproep van mij om eens na te denken over wat jij belangrijk vind bij de uitoefening van je sport en/of ook in het vrijwilligerswerk. Dat zijn dan je kernwaarden. Belangrijk kernwaarden voor mij zijn bijvoorbeeld plezier, sportiviteit en optimisme om maar eens wat te noemen. Mocht er dan eens iets zijn, dan kan je daarover met elkaar in gesprek gaan. Ik ben mij bewust dat dit gemakkelijker is gezegd, dan gedaan. Mocht je er niet uitkomen, weet dan dat we hiervoor deskundige vrijwilligers hebben, die je hierbij kunnen helpen. Voor een advies kan je altijd even bellen met de vertrouwenspersoon.

  Regionaal Talenten Centrum

  Ook regionaal laten we ons zien. In de afgelopen periode hebben enkele jeugdspelers onder ons meegedaan met de selectietraining voor de Regionaal Talenten Centrum. Zoals inmiddels is bekend heeft Twan Westland zich naar de laatste ronde gewerkt. We wensen je heel veel  succes met de laatste loodjes en hebben er alle vertrouwen in.

  Aan het einde van dit seizoen neemt Jackie de Vries afscheid als hoofdtrainer. Heel jammer, maar we kijken samen terug op een hele mooie periode. We hopen op een mooi afscheidsfeest en denken daarmee al weer voorzichtig aan het kampioenschap. De Technische Commissie is al wel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dit proces loopt goed en wij hopen dat er weer een uitstekende hoofdtrainer wordt binnengehaald.

  Clubhuis

  Naast het sportieve deel hebben we ook de onderhoudscommissie weer kunnen versterken met Harro Franken en Marco Beelen. Harro is van beroep hovenier en Marco is planner bij een wegenonderhoud en machineverhuurbedrijf. Met deze expertise kan de onderhoudscommissie weer verder en daar zijn we heel blij mee. We wensen jullie heel veel succes en een fijne tijd.

  Tenslotte nog dit. Uit onderzoek is gebleken dat het dak van het clubhuis dringend moet worden gerepareerd. We zijn aan het kijken welk bedrijf ons hierbij kan helpen. We hopen als club dan ook zelf dingen te doen. Daarmee besparen we sloopkosten en bouwen we ook in fysieke zin samen aan de club. Voor wie dat leuk vind om te helpen, meld je bij mij aan. Nader bericht volgt.

  Voor vragen kan je contact met ons opnemen.

  Het bestuur KV Elburg

   

 • Nieuwsbrief december 2022

  Beste Korfbal-vrienden,

  Nieuwjaarsfeest
  Het jaar 2022 is bijna ten einde. De competitie staat even op de pauzestand. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en dus voor een nieuwsbrief. Vooraf nog even dit. Namens het bestuur wil ik jullie alvast van harte uitnodigen voor de nieuwsjaarreceptie op zaterdagavond 7 januari om 19.00 tot ongeveer 20.30 uur in het clubhuis van KV Elburg. Daarna gaat de muziek aan voor de NEW YEARS PARTY. We hopen jullie allemaal te ontmoeten om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar. Wees welkom!

  Vaardigheden
  De wereld om ons heen is aan het veranderen. Dat merken we allemaal. Het veroorzaakt onzekerheid en spanning. Het vraagt van iedereen veerkracht, creativiteit, flexibiliteit, snelheid, doorzettingsvermogen en ook teamspirit om overeind te blijven. Dit zijn ook belangrijke skills voor de korfbalsport. Wie deze vaardigheden beheerst kan alles aan. Op het sportieve vlak deden we het afgelopen jaar goede zaken. Ons vlaggenschip onder leiding van Jackie de Vries promoveerde in het voorjaar naar de tweede klasse. Ook vele teams waren succesvol en werden kampioen. Hulde voor alle trainers en coaches, zij deden een prima job!

  Activiteiten
  Nadat we in het voorjaar uit de coronacrisis ontwaakte pakte iedereen met veel enthousiasme de draad weer op. Het schoolkorfbaltoernooi, het schutterstoernooi, de kangoeroeclub en de paaseitjesactie werden een groot succes, om maar eens wat te noemen. De sponsors bleven KV Elburg steunen, in het najaar was er weer een businessclub en er konden weer mooie nieuwe contacten worden gelegd, waarvan we zeker nog meer gaan horen.

  Vrijwilligers
  We hadden een bijzonder afscheid van onze recreantentrainer Gerard van der Laan, die van de Koning een lintje kreeg. Ook Geert de Haan nam afscheid als voorzitter en er kwamen meerdere plekken die weer opnieuw ingevuld moesten worden. Dit alles is mooi verlopen en wat waren we als bestuur ook blij dat ook het stokje voor het wedstrijdsecretariaat weer warm kon worden overgedragen aan enthousiaste leden. Super trots zijn wij ook met het initiatief voor het Plus Korfballen, waardoor écht iedereen kan meedoen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Namens het bestuur wil ik iedereen enorm bedanken voor je inzet in het afgelopen jaar.

  Nieuwjaarswens
  In de laatste bestuursvergadering zaten we met jassen aan rondom een kaarsje de clubzaken te bespreken. De energiekosten zijn hoog dus worden we creatief om warm te blijven. We weten niet wat het nieuwe jaar ons zal brengen, maar we zijn er nog niet. Laten we ook in het nieuwe jaar naar elkaar blijven omzien. Ik wens jullie fijne feestdagen en een sportief 2023.

  Met een vriendelijke groet,

  Het bestuur van KV Elburg