• Nieuwsbrief december 2022

  Beste Korfbal-vrienden,

  Nieuwjaarsfeest
  Het jaar 2022 is bijna ten einde. De competitie staat even op de pauzestand. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en dus voor een nieuwsbrief. Vooraf nog even dit. Namens het bestuur wil ik jullie alvast van harte uitnodigen voor de nieuwsjaarreceptie op zaterdagavond 7 januari om 19.00 tot ongeveer 20.30 uur in het clubhuis van KV Elburg. Daarna gaat de muziek aan voor de NEW YEARS PARTY. We hopen jullie allemaal te ontmoeten om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar. Wees welkom!

  Vaardigheden
  De wereld om ons heen is aan het veranderen. Dat merken we allemaal. Het veroorzaakt onzekerheid en spanning. Het vraagt van iedereen veerkracht, creativiteit, flexibiliteit, snelheid, doorzettingsvermogen en ook teamspirit om overeind te blijven. Dit zijn ook belangrijke skills voor de korfbalsport. Wie deze vaardigheden beheerst kan alles aan. Op het sportieve vlak deden we het afgelopen jaar goede zaken. Ons vlaggenschip onder leiding van Jackie de Vries promoveerde in het voorjaar naar de tweede klasse. Ook vele teams waren succesvol en werden kampioen. Hulde voor alle trainers en coaches, zij deden een prima job!

  Activiteiten
  Nadat we in het voorjaar uit de coronacrisis ontwaakte pakte iedereen met veel enthousiasme de draad weer op. Het schoolkorfbaltoernooi, het schutterstoernooi, de kangoeroeclub en de paaseitjesactie werden een groot succes, om maar eens wat te noemen. De sponsors bleven KV Elburg steunen, in het najaar was er weer een businessclub en er konden weer mooie nieuwe contacten worden gelegd, waarvan we zeker nog meer gaan horen.

  Vrijwilligers
  We hadden een bijzonder afscheid van onze recreantentrainer Gerard van der Laan, die van de Koning een lintje kreeg. Ook Geert de Haan nam afscheid als voorzitter en er kwamen meerdere plekken die weer opnieuw ingevuld moesten worden. Dit alles is mooi verlopen en wat waren we als bestuur ook blij dat ook het stokje voor het wedstrijdsecretariaat weer warm kon worden overgedragen aan enthousiaste leden. Super trots zijn wij ook met het initiatief voor het Plus Korfballen, waardoor écht iedereen kan meedoen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Namens het bestuur wil ik iedereen enorm bedanken voor je inzet in het afgelopen jaar.

  Nieuwjaarswens
  In de laatste bestuursvergadering zaten we met jassen aan rondom een kaarsje de clubzaken te bespreken. De energiekosten zijn hoog dus worden we creatief om warm te blijven. We weten niet wat het nieuwe jaar ons zal brengen, maar we zijn er nog niet. Laten we ook in het nieuwe jaar naar elkaar blijven omzien. Ik wens jullie fijne feestdagen en een sportief 2023.

  Met een vriendelijke groet,

  Het bestuur van KV Elburg

 • Nieuwsbrief oktober 2022

  Beste (korfbal)vrienden,

  Zoals iedereen heeft kunnen vernemen heb ik sinds 1 oktober jl. de voorzittershamer overgenomen van onze erevoorzitter en erelid Geert de Haan. Ook hebben we weer een frisse start van het korfbalseizoen achter ons en zitten de meesten weer lekker in de wedstrijd. De hoogste tijd voor een eerste nieuwsbrief over het reilen en zeilen in de vereniging.

  Mooie club

  Ik loop al wel weer een tijdje mee bij KV Elburg. Ik ben in de afgelopen jaren zeer onder de indruk van de enorme inzet van iedereen bij onze vereniging. We zien bij KV Elburg dat ook onze jeugd volop deelneemt aan het vrijwilligerswerk en zich inzet als coach/trainer, scheidsrechter, in het beheer en onderhoud en/of ’s zaterdags meedraait in de kantine. Heel bijzonder zoveel inzet voor de club en daar zijn we ook heel blij mee.

  Met veel enthousiasme en een leuke startdag op zaterdag 3 september jl. zijn wij ook dit korfbalseizoen weer begonnen. Ik zag een jeugdteam op zaterdagmorgen op de parkeerplaats de kabouterdans doen als warming up voor de wedstrijd. Ik stond te kijken bij wedstrijden waar gestreden werd voor de winst tot de laatste minuut en waar het publiek met ingehouden adem aan de kant stond. Er was helaas ook teleurstelling bij een pupillenteam dat met meer dan 20 doelpunten verschil achter stond, maar waar de coaches ervoor zorgden dat zij desondanks de moed niet verloren en door bleven gaan. Dat is wat korfballen zo mooi en bijzonder maakt, samen de successen vieren en ook teleurstellingen delen.

  Verder bruist het van de (nieuwe) initiatieven en activiteiten. Deze week is er een Multi Sports Skillz voor de jeugd vanaf groep 3 tot en met 8 en ook staat er binnenkort weer een kinderbingo op het programma. De Korfbalvereniging in Elburg leeft en dat is toch waar we het allemaal voor doen!

  Enthousiaste vrijwilligers

  Op woensdag 21 september 2022 hebben wij als bestuur afscheid genomen van Geert de Haan als voorzitter. Geert betekent veel voor KV Elburg, maar andersom is dat ook zo. We zijn hem veel dank verschuldigd. In de huis aan huis heeft hierover ook een mooi artikel gestaan: “Geert de Haan: 42 jaar gewijd aan de korfbal in Elburg”. Ook vanaf deze plaats wil ik Geert, namens onze vereniging, nogmaals hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet en tegelijkertijd ook heel veel plezier en succes bij zijn nieuwe rol binnen onze club.

  Mooi stappen zijn er ook gezet in de sponsorcommissie. Hier heeft Jurgen van Norel naast het accountmanagement sponsorzaken ook het commissievoorzitterschap op zich willen nemen en heeft Corné Prins de vacature accountmanager sponsorzaken ingevuld. We wensen jullie samen met de sponsorcommissie heel veel succes om sponsors aan onze club te verbinden.

  Heel blij zijn wij ook met het aanbod van Freddy Schepers die de activiteitencommissie is komen versterken. We kennen hem al als belangrijke sponsor van onze club (allintuinen) en ook als speler van de midweek. Bas Meijs heeft de aanvoerdersband in de Technische Commissie omgedaan en zo hebben we door alle wisselingen de meeste posten weer vrij snel in kunnen vullen. Heel veel dank voor jullie bereidheid om vanuit jullie expertise onze vereniging weer verder te brengen.

  Wel wil ik jullie aandacht vragen voor nog een paar functies, die wij hopelijk ook snel kunnen invullen. Zo is de club  nog op zoek naar een vrijwilligerscoördinator, mensen voor de activiteitencommissie en een geschikte persoon voor het wedstrijdsecretariaat, om maar eens wat te noemen. Wanneer iedereen doet waar hij goed in is, dan kan onze vereniging verder groeien, doen we het samen en zorgen we ervoor dat iedereen energiek blijft. Dus wanneer je nog aan de kant staat en tijd hebt, kijk dan eens bij de vacatures die er zijn en neem hierover eens contact op met één van onze mensen.

  Communicatie

  Ik ben ongetwijfeld in deze nieuwsbrief veel vergeten. Kijk voor meer informatie op onze website www.kvelburg.nl . Ook nodig ik alle leden uit om ook zelf gebruik te maken van onze sociale media om bijzonderheden met ons te delen. Een leuke foto met een kleine toelichting op onze Facebookpagina wordt zeer op prijs gesteld. Want het gezegde is: “gedeelde vreugde is dubbele vreugde, gedeelde smart is halve smart!

  Tenslotte

  Ik zie uit naar een mooie samenwerking en wens iedereen heel veel wijsheid, tact, techniek, plezier, snelheid en doelpunten!  Voor vragen en/of opmerkingen weten jullie mij hopelijk te vinden!

  Gertwin Visscher