• Nieuwsbrief april 2023

  Beste korfbalvrienden,

  We hebben het zaalseizoen weer achter ons gelaten en zijn inmiddels gestart op het veld. Altijd een prachtige tijd van het jaar. De hoogste tijd voor een nieuwsbrief, want er is in de afgelopen tijd weer veel gebeurd.

  Kampioensfeest

  Wat een geweldig kampioensfeest hebben we achter de rug. De sporthal kleurde groen, een volle tribune, het zingen van de jeugd en dan die slotfase van de wedstrijd. De stentor sprak van een thriller, zo spannend!. En daarna de ontlading, het kampioensfeest. Waar een kleine vereniging groot kan zijn, is dat niet prachtig! Maar adel verplicht! We kunnen niet achterover gaan zitten. In de veldcompetitie hebben we nog wel wat te doen en we gaan toewerken met de selectie en ook de A- junioren naar de 1e klasse. Een enorme uitdaging en we wensen de selectie hierbij heel veel succes!  

  De jeugd

  Ook de jeugd is goed gestart. Op de eerste zaterdag op het veld begonnen de allerkleinsten bij de Kangeroeclub met paaseitjes knutselen en de wat ouderen met sponsorgooien. We zijn natuurlijk benieuwd naar het eindbedrag, maar dat wordt zodra dit bekend is door de activiteitencommisssie nog bekend gemaakt. Super bedankt iedereen voor jullie enorme inzet voor de club.

  Beheer en onderhoud én de luifel

  De onderhoudscommissie heeft de afgelopen weken hard gewerkt om het sportpark er weer keurig bij te laten liggen. Zelfs het stankprobleem lijkt opgelost. We zijn daar  heel blij mee. Verder is er nieuws over de luifel waarvoor de hele club in 2022 een succesvolle paaseitjes actie heeft gehouden. In goed overleg met alle hierbij betrokkenen is besloten hiervoor binnenkort een prachtige stretchtent te plaatsen. Deze luifel van tentdoek wordt dan in het voorjaar opgezet en in het najaar weer opgeruimd. Een overkapping die bij hitte zorgt voor verkoeling en bij koud en regenachtig weer voor warmte en beschutting. Het is een Sahara tentdoek, die al deze kwaliteiten in zich heeft. We hopen hier als club heel veel plezier aan te gaan beleven.

  Schoolkorfbaltoernooi

  We maken ons op voor een volgende editie voor van het schoolkorfbaltoernooi op zaterdag 6 mei a.s., waarvoor enorm veel aanmeldingen zijn en wat hopelijk voor de club weer veel nieuwe aanmeldingen gaat opleveren. We danken de schoolkorfbalcommissie voor alle voorbereidingen en hopen weer op een fantastisch toernooi.

  Vrijwilligers

  Wij zoeken nog geschikte mensen voor de sponsor- en communicatie- en kantinecommissie. Mocht je hiervoor tijd hebben en lijkt je dit wel leuk, dan nodig ik je van harte uit om hierop te reageren. Er volgt een flyer met nadere informatie. Blij zijn wij dat we al met zoveel vrijwilligers zijn, jongeren en ouderen, zowel dames als heren, ja heel divers en allemaal met hetzelfde doel om deze mooie korfbalclub op koers houden.

  Tenslotte

  Op 20 mei aanstaande hopen wij een delegatie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg op het sportpark te verwelkomen. De sport- en welzijnswethouder respectievelijk Bertus Jeensma en Willem Krooneman komen dan bij de 1e selectie kijken als wij thuis tegen Rheko spelen. Voorafgaande aan de wedstrijd hebben wij dan een gesprek over de ambities van KV Elburg en hoe hiervoor voldoende ruimte te maken in de gemeentelijke plannen. Mochten er vragen zijn die hier gesteld moeten worden, dan houden wij ons van harte aanbevolen. We rekenen op een mooi werkbezoek.

  We hopen je hierbij weer even voldoende te hebben bijgepraat.

  Met een sportieve groet!

  Het bestuur van KV Elburg

 • Nieuwsbrief februari 2023

  Elburg 16 februari 2023

  Beste Korfbalvrienden,

  Het verenigingsleven draait weer volop. Onze teams doen het uitstekend en er is veel enthousiasme en energie. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en iedereen heel veel dank voor jullie inzet. Laten we dit vasthouden, want daarmee maken we het verschil!

  Ledenvergadering

  Als eerste in deze nieuwsbrief graag jullie aandacht voor de ledenvergadering op maandag 20 maart 2023. We bespreken hoe het met de club gaat en welke plannen er zijn, dus wees welkom. Daarom hierbij de oproep om deze avond alvast in je agenda te zetten. We beginnen om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. We hopen je dan te ontmoeten.

  Diploma

  Ik leer steeds weer bij. Zo ontdekte ik hoe belangrijk gediplomeerde scheidsrechters zijn voor de club om aan onze KNKV-verplichtingen te kunnen voldoen. Zij zijn bevoegd om bij andere clubs te fluiten en iedere club is verplicht hieraan mee te doen. Johan Kamphuis fluit elke week wedstrijden voor onze vereniging buiten de deur op hoog niveau en Henk van Tongeren is als beoordelaar actief voor het KNKV, we zijn hen daar heel erg dankbaar voor! Een oproep daarom aan alle enthousiaste scheidsrechters om hiervoor ook de opleiding te gaan volgen. Natuurlijk betaalt de club dit dus ben je hierin geïnteresseerd, wees welkom en meld je hiervoor aan.

  Zo zijn wij ook blij met de groep trainers onder jullie die op dit moment de KT2 opleiding volgt. Het is even een investering in tijd, maar je krijgt er veel deskundigheid en daarmee ook plezier voor terug. Daarmee werken jullie ook mee aan de verdere professionaliteit van de club en kunnen we met elkaar zorgen voor een aantrekkelijk sportklimaat.

  Zelfbewustzijn

  Natuurlijk is er ook wel eens wat aan de hand en wees daarom zelfbewust. Een oproep van mij om eens na te denken over wat jij belangrijk vind bij de uitoefening van je sport en/of ook in het vrijwilligerswerk. Dat zijn dan je kernwaarden. Belangrijk kernwaarden voor mij zijn bijvoorbeeld plezier, sportiviteit en optimisme om maar eens wat te noemen. Mocht er dan eens iets zijn, dan kan je daarover met elkaar in gesprek gaan. Ik ben mij bewust dat dit gemakkelijker is gezegd, dan gedaan. Mocht je er niet uitkomen, weet dan dat we hiervoor deskundige vrijwilligers hebben, die je hierbij kunnen helpen. Voor een advies kan je altijd even bellen met de vertrouwenspersoon.

  Regionaal Talenten Centrum

  Ook regionaal laten we ons zien. In de afgelopen periode hebben enkele jeugdspelers onder ons meegedaan met de selectietraining voor de Regionaal Talenten Centrum. Zoals inmiddels is bekend heeft Twan Westland zich naar de laatste ronde gewerkt. We wensen je heel veel  succes met de laatste loodjes en hebben er alle vertrouwen in.

  Aan het einde van dit seizoen neemt Jackie de Vries afscheid als hoofdtrainer. Heel jammer, maar we kijken samen terug op een hele mooie periode. We hopen op een mooi afscheidsfeest en denken daarmee al weer voorzichtig aan het kampioenschap. De Technische Commissie is al wel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dit proces loopt goed en wij hopen dat er weer een uitstekende hoofdtrainer wordt binnengehaald.

  Clubhuis

  Naast het sportieve deel hebben we ook de onderhoudscommissie weer kunnen versterken met Harro Franken en Marco Beelen. Harro is van beroep hovenier en Marco is planner bij een wegenonderhoud en machineverhuurbedrijf. Met deze expertise kan de onderhoudscommissie weer verder en daar zijn we heel blij mee. We wensen jullie heel veel succes en een fijne tijd.

  Tenslotte nog dit. Uit onderzoek is gebleken dat het dak van het clubhuis dringend moet worden gerepareerd. We zijn aan het kijken welk bedrijf ons hierbij kan helpen. We hopen als club dan ook zelf dingen te doen. Daarmee besparen we sloopkosten en bouwen we ook in fysieke zin samen aan de club. Voor wie dat leuk vind om te helpen, meld je bij mij aan. Nader bericht volgt.

  Voor vragen kan je contact met ons opnemen.

  Het bestuur KV Elburg

   

 • Nieuwsbrief december 2022

  Beste Korfbal-vrienden,

  Nieuwjaarsfeest
  Het jaar 2022 is bijna ten einde. De competitie staat even op de pauzestand. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en dus voor een nieuwsbrief. Vooraf nog even dit. Namens het bestuur wil ik jullie alvast van harte uitnodigen voor de nieuwsjaarreceptie op zaterdagavond 7 januari om 19.00 tot ongeveer 20.30 uur in het clubhuis van KV Elburg. Daarna gaat de muziek aan voor de NEW YEARS PARTY. We hopen jullie allemaal te ontmoeten om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar. Wees welkom!

  Vaardigheden
  De wereld om ons heen is aan het veranderen. Dat merken we allemaal. Het veroorzaakt onzekerheid en spanning. Het vraagt van iedereen veerkracht, creativiteit, flexibiliteit, snelheid, doorzettingsvermogen en ook teamspirit om overeind te blijven. Dit zijn ook belangrijke skills voor de korfbalsport. Wie deze vaardigheden beheerst kan alles aan. Op het sportieve vlak deden we het afgelopen jaar goede zaken. Ons vlaggenschip onder leiding van Jackie de Vries promoveerde in het voorjaar naar de tweede klasse. Ook vele teams waren succesvol en werden kampioen. Hulde voor alle trainers en coaches, zij deden een prima job!

  Activiteiten
  Nadat we in het voorjaar uit de coronacrisis ontwaakte pakte iedereen met veel enthousiasme de draad weer op. Het schoolkorfbaltoernooi, het schutterstoernooi, de kangoeroeclub en de paaseitjesactie werden een groot succes, om maar eens wat te noemen. De sponsors bleven KV Elburg steunen, in het najaar was er weer een businessclub en er konden weer mooie nieuwe contacten worden gelegd, waarvan we zeker nog meer gaan horen.

  Vrijwilligers
  We hadden een bijzonder afscheid van onze recreantentrainer Gerard van der Laan, die van de Koning een lintje kreeg. Ook Geert de Haan nam afscheid als voorzitter en er kwamen meerdere plekken die weer opnieuw ingevuld moesten worden. Dit alles is mooi verlopen en wat waren we als bestuur ook blij dat ook het stokje voor het wedstrijdsecretariaat weer warm kon worden overgedragen aan enthousiaste leden. Super trots zijn wij ook met het initiatief voor het Plus Korfballen, waardoor écht iedereen kan meedoen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Namens het bestuur wil ik iedereen enorm bedanken voor je inzet in het afgelopen jaar.

  Nieuwjaarswens
  In de laatste bestuursvergadering zaten we met jassen aan rondom een kaarsje de clubzaken te bespreken. De energiekosten zijn hoog dus worden we creatief om warm te blijven. We weten niet wat het nieuwe jaar ons zal brengen, maar we zijn er nog niet. Laten we ook in het nieuwe jaar naar elkaar blijven omzien. Ik wens jullie fijne feestdagen en een sportief 2023.

  Met een vriendelijke groet,

  Het bestuur van KV Elburg