• Poort 5 schoolkorfbaltoernooi 2023

  Zeer geslaagde 41ste editie Poort 5 Schoolkorfbaltoernooi!

  Op zaterdag 6 mei vond op het Burgemeester Bode sportpark het POORT 5 schoolkorfbaltoernooi plaats georganiseerd door KV Elburg.
  Onder fantastische weersomstandigheden streden 19 teams om de velbegeerde bekers.

  Om 9.00 opende voorzitter Gertwin Visscher het toernooi en begonnen de basischool leerlingen enthousiast aan de poule wedstrijden.

  Dit jaar voor het eerst ook groep 7/8. Vele spannende en mooie wedstrijden werden gespeeld met als eindresultaat dat bij groep 3/4 het Octaaf en de Borchstee 1 in de finale stonden.De Borchstee 1 verloor in de poule fase nog van het Octaaf maar wist in de finale te winnen met 6-4 na een spannende wedstrijd werd de PWA uiteindelijk 3de zij wonnen met 3-2 van de Borchstee 2.

  Bij groep 5/6 was het nog spannender de finale tussen de PWA en de Borchstee 4 eindigde in 1-1 en strafworpen moesten hier de winnaar bepalen. De PWA scoorde er 1 meer en eindigde daardoor als winnaar. 3de werd de Borchstee 3 dat won met 4-2 van de Borchstee 1.

  Tot slot groep 7/8 met fanatieke coaches en leerlingen maakten ze er een mooie strijd van. De Borchstee 1 en 4 streden om plek 3, 3-1 winst voor de Borchstee 1 en dus de 3de plaats. Uiteindelijk in de finale de Borchstee 3 en de PWA.
  De Borchstee 3 liet zien dat zij met de 1ste prijs naar school wilden ze wonnen met 3-0 en daardoor zijn zij een jaar lang schoolkorfbalkampioen van de gemeente Elburg.

  Om 14.30 werden de prijzen uitgereikt door wethouder van sport, de heer Bertus Jeensma. Hij opende met de woorden “Hebben jullie het naar je zin gehad?" Dit werd volmondig met JJJAAAAA beantwoord.
  Veel ouders opa’s oma’s broertjes zusjes en korfballiefhebbers wisten het sportpark te vinden voor dit jaarlijks terugkerende toernooi.
  Namens de organisatie (Cindy, Sjanien, Elizabeth, Naomi, Martina en Gerbert)
  Gaaf dat je er bij was!

  We kijken terug op een super mooi sportief verlopen POORT 5 schoolkorfbaltoernooi
  Een blijvende herinnering, een uitnodiging en nog iets lekkers van Jumbo Roeke kregen de deelnemers mee naar huis.
  Heb je mee gedaan en wil je nog een keer komen proeftrainen neem dan contact op met tc@kvelburg.nl

  Foto's zijn hier te vinden.

  Het programmaboekje is hier te downloaden.

  Voor vragen kunt u mailen naar: schoolkorfbal@kvelburg.nl

 • Poort 5 schoolkorfbaltoernooi 2022

  Woensdagmiddag 18 mei werd het eerste deel van het Poort5 Schoolkorfbaltoernooi gehouden op het Burgemeester Bode sportpark. De groepen 3 en 4 van de basisscholen waren deze middag aan de beurt. Onder warme weersomstandigheden werd er sportief gestreden om de prijzen.
  Om 17.00 uur kon de organisatie de bekers uitreiken aan de volgende teams: in groep 3 was de eerste plaats voor de Prins Willem Alexanderschool, tweede werd het team van de Agnietenschool en derde De Borchstee.
  In groep 4 ging de eerste prijs naar De Borchstee 2. Tweede werd de Prins Willem Alexanderschool en derde De Borchstee 3.
  Alle deelnemers gingen naar huis met een vaantje en een attentie van JUMBO Elburg.

  Woensdagmiddag 25 mei werd het tweede deel van het Poort5 Schoolkorfbaltoernooi gehouden op het Burg. Bode sportpark. De groepen 5 en 6 van de basisscholen waren aan de beurt. Met zo nu en dan een klein regenbuitje werd er sportief gestreden om de prijzen.

  Om 17.30 uur kon de organisatie de bekers uitreiken aan de kampioenen. Voor groep 5 was dat Team 3 van de Prins Willem Alexanderschool. De Borchstee werd kampioen bij groep 6. Zij mochten de bekers mee naar hun school nemen.
  Alle deelnemers gingen naar huis met een vaantje en een attentie van JUMBO Elburg.
  De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi, volgens diverse ouders perfect georganiseerd. Dank aan Poort5 en Jumbo Elburg voor hun ondersteuning!