• Zeer geslaagde 41ste editie Poort 5 Schoolkorfbaltoernooi!

  7 mei 2023
 • Op zaterdag 6 mei vond op het Burgemeester Bode sportpark het POORT 5 schoolkorfbaltoernooi plaats georganiseerd door KV Elburg.

  Onder fantastische weersomstandigheden streden 19 teams om de velbegeerde bekers.
  Om 9.00 opende voorzitter Gertwin Visscher het toernooi en begonnen de basischool leerlingen enthousiast aan de poule wedstrijden. Dit jaar voor het eerst ook groep 7/8. Vele spannende en mooie wedstrijden werden gespeeld met als eindresultaat dat bij groep 3/4 het Octaaf en de Borchstee 1 in de finale stonden.

  De Borchstee 1 verloor in de poule fase nog van het Octaaf maar wist in de finale te winnen met 6-4 na een spannende wedstrijd werd de PWA uiteindelijk 3de zij wonnen met 3-2 van de Borchstee 2.

  Bij groep 5/6 was het nog spannender de finale tussen de PWA en de Borchstee 4 eindigde in 1-1 en strafworpen moesten hier de winnaar bepalen. De PWA scoorde er 1 meer en eindigde daardoor als winnaar. 3de werd de Borchstee 3 dat won met 4-2 van de Borchstee 1.

  Tot slot groep 7/8 met fanatieke coaches en leerlingen maakten ze er een mooie strijd van. De Borchstee 1 en 4 streden om plek 3, 3-1 winst voor de Borchstee 1 en dus de 3de plaats. Uiteindelijk in de finale de Borchstee 3 en de PWA.

  De Borchstee 3 liet zien dat zij met de 1ste prijs naar school wilden ze wonnen met 3-0 en daardoor zijn zij een jaar lang schoolkorfbalkampioen van de gemeente Elburg.

  Om 14.30 werden de prijzen uitgereikt door wethouder van sport, de heer Bertus Jeensma. Hij opende met de woorden “Hebben jullie het naar je zin gehad?" Dit werd volmondig met JJJAAAAA beantwoord.
  Veel ouders opa’s oma’s broertjes zusjes en korfballiefhebbers wisten het sportpark te vinden voor dit jaarlijks terugkerende toernooi.

  Namens de organisatie (Cindy, Sjanien, Elizabeth, Naomi, Martina en Gerbert)

  Gaaf dat je er bij was !

  We kijken terug op een super mooi sportief verlopen POORT 5 schoolkorfbaltoernooi
  Een blijvende herinnering, een uitnodiging en nog iets lekkers van Jumbo Roeke kregen de deelnemers mee naar huis.

  Heb je mee gedaan en wil je nog een keer komen proeftrainen neem dan contact op met tc@kvelburg.nl